Juridic

37 Pins
 2y
Collection by
there are many old pots and bottles on the ground
Românii care produc țuică sau rachiu în gospodărie, vor fi impozitați dacă produc mai mult de 50 de…
Românii nu-și vor mai putea produce țuica tradițională sau rachiul în gospodăria proprie decât dacă fac dovada că dețin terenul de pe care s-au recoltat fructele respective. Totodată, aceștia nu au voie să producă mai mult de 50 de litri de alcool pe an, fiind obligați să-și înregistreze dispozitivul de distilare de mici dimensiuni la autoritatea competentă.
a man wearing a face mask sitting at a table in front of microphones and flags
Ministrul Justiției: „SIIJ se va desfiinţa cel târziu în martie”
Cătălin Predoiu a anunţat că în luna februarie va fi înaintat Guvernului proiectul de desfiinţare a Secţiei de Investigare a Infracţiunilor în Justiţie, iar până la finalul lunii martie va trece de Parlament. Ministrul Justiţiei a punctat faptul că soluţia găsită va fi una agreată de CSM, partide şi asociaţiile profil.
a man wearing a suit and tie sitting in front of flags
Ministrul Finanțelor: În 2022 nu vor fi creșteri de taxe, în afara celor deja programate
Ministrul finanțelor, Adrian Câciu, a declarat luni seara, la B1TV, că pentru acest an nu există niciun fel de discuţie despre creşterea taxelor, dar va exista o analiză pe regimul fiscal.
a stack of white papers tied together with twine on top of each other in front of a white background
De azi intră în vigoare legea care le interzice instituțiilor publice să mai ceară copii după…
Instituţiile publice nu mai au voie, începând din 1 ianuarie, să mai solicite persoanelor fizice şi firmelor copii de pe avize sau alte documente care au fost emise de către alte instituţii ale statului.
two men sitting in the back seat of a car and one is holding a clipboard
VIDEO - Ce se întâmplă dacă refuzi să semnezi procesul verbal: „Dacă ai semnat, nu înseamnă că…
Tavi Perțea, un polițist din Bihor, urmărit pe Youtube de peste 100.000 de persoane, a realizat un vlog în care explică ce se întâmplă în momentul în care un șofer refuză să semneze procesul-verbal de contravenție.
there is a sign on the side of this building that says international association for human rights
Procurorii DNA nu mai pot cerceta infracțiunile de abuz în serviciu, dacă paguba nu depășește…
Procurorii DNA nu mai pot cerceta infracțiunile de abuz în serviciu dacă paguba nu depășește suma de 200.000 de euro sau dacă ancheta nu vizează persoane din posturi speciale.
Cei care publică imagini cu mașini parcate neregulamentar pe site-urile de socializare riscă amenzi usturătoare. Playbill, Event Ticket, Valentino Rossi
Amenzi usturătoare pentru persoanele care publică pe rețelele de socializare imagini cu mașini…
Cei care publică imagini cu mașini parcate neregulamentar pe site-urile de socializare riscă amenzi usturătoare.
a man in a yellow jacket writing on a piece of paper and holding a pen
Contestarea amenzilor de circulație se va putea face online
Șoferii care primesc amenzi de circulație și consideră că măsura a fost abuzivă vor putea face contestaţie în format online, începand de anul viitor, potrivit unui proiect de lege, inițiat de senatori si deputaţi PNL si adoptat tacit de Senat, în şedinţa de luni, din 18 octombrie 2021.
a man writing on a piece of paper next to a car
Amenzi usturătoare pentru şoferii care parchează pe trotuar - Propunerea legislativă adoptată de…
Propunerea legislativă pentru modificarea OUG nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice a fost adoptată tacit de Senat, la finalul săptămânii trecute.
a police officer is standing in front of a sign
Un pasaj din Statutul Polițistului a fost declarat neconstituțional de CCR
Hotărârea de marți, 14 septembrie, a Curții Constituționale prevede că un pasaj din Statutul Polițistului, în forma care era în vigoare înainte de modificarea din 2018, este neconstituțional.
a white and blue sign hanging from the side of a building
Polițiștii și procurorii vor avea acces la registrul conturilor bancare al ANAF - Ce prevede…
Polițiștii și procurorii vor avea acces la informaţiile financiare, la analizele financiare şi la informaţiile privind conturile bancare și le vor putea folosi în anchetele privind infracțiunilor grave, conform unei Ordonanțe de urgență adoptate lui de Guvern. Până acum, anchetatorii nu aveau acces la informații despre conturi sau tranzacții bancare ale suspecților și solicitau ANAF astfel de date.
a man is working on an electrical device with two red wires in front of him
Guvernul va elimina interzicerea debranşării clienţilor rău-platnici de la gaze şi energie…
Guvernul urmează să aprobe, prin ordonanţă de urgenţă, abrogarea articolului 72, alineat 1, din OUG 70/2020, prevedere care stabileşte că pe perioada stării de alertă operatorii de transport şi distribuţie energie electrică şi gaze naturale asigură continuitatea furnizării serviciilor, iar în situaţia în care este incident un motiv de debranşare/deconectare amână efectuarea acestei operaţiuni până la încetarea stării de alertă.
a close up of a person wearing a suit and tie in front of some flags
Ministrul Economiei: „România nu este o țară săracă, este o țară sărăcită“
Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a afirmat că „România nu este săracă, România este sărăcită”, ţara noastră fiind „campioana Europei la sărăcia în muncă”. Ministrul a transmis că soluţia este reforma economică liberală - Zero Taxe pe Salariul Minim - care „scoate milioane de români din sărăcie”.
a police officer is recording traffic on his cell phone in the back seat of a car
Parlamentarii vor ca radarele să fie amplasate vizibil - Mulți dintre inițiatorii legii au primit…
În condiţiile în care suntem fruntaşi în Europa la numărul de morţi în accidente rutiere, iar poliţiştii cer sancţiuni cât mai dure, parlamentarii sunt din nou pe contrasens.
a pregnant woman standing in a hospital room
Mamele fără posibilități vor primi tichete sociale în valoare de 2000 de lei
Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a declarat că mamele cu posibilităţi materiale reduse vor putea beneficia de tichete sociale de 2000 de lei pentru noul născut, care se vor acorda în primele 3 luni de la naştere.